Arbetsplatsen

Arbetsplatsen

Arbetsmiljo, visningsbild, 8

Förvandla din arbetsplats till det bättre – både för kunder och anställda!

Ett undertak är en produkt som både används som en akustisk samt en estetisk lösning. Båda aspekter är viktiga att ta hänsyn till när man utvärderar miljön på en arbetsplats, både ur personalens respektive gästens och kundens synpunkt.

Ett undertak kan först och främst bidra till att ge din arbetsplats ett estetisk tilltalande utseende. Man döljer enkelt och effektivt osköna och oattraktiva installationer, såsom t.ex. olika typer av el- och ventilationsarbeten som finns belägna i valv och bjälklag. Samtidigt som man ger sin lokal ett rejält ansiktslyft, etablerar man också en god och stabil ljudmiljö – något som är högst hälsobefrämjande!

Det finns undertaksmodeller i en rad olika materialtyper, tillverkade i allt från gips och träull till stenull och glasfiber. Samtliga materialtyper finns sedan tillgängliga i flera olika designutformningar, där färg, ytstruktur, kantutformning, tjocklek med mera varierar. Alltsammans för att ge dig som kund en stor valmöjlighet och på så vis kunna tillgodose just dina önskemål.

Förutom den estetiska aspekten så har ett undertak stor påverkan på de individer som vistas i lokalen. Genom att förbättra ljudmiljön på en arbetsplats, oavsett om det rör sig om en kontorslokal, en industrilokal, en restaurang, en butikslokal etc. så kommer hälsan bland de anställda att avsevärt förbättrats.

Att ständigt vistas i en arbetsmiljö där höga ljudnivåer och buller förekommer är direkt kopplat till ett ineffektivare arbete och en sämre allmänhälsa med trötthet, koncentrationssvårigheter, tjutande öron och huvudvärk som tidiga symptom. I längden kan detta också leda till stress, hörselnedsättningar, sjukdom, depression och sjukskrivningar. Tillstånd som blir långvariga och ibland även permanenta. Med enkla medel kan man undvika dessa problem genom investera i en akustik lösning, i form av exempelvis ett undertak eller en väggabsorbent. Ett bra och prisvärt sätt att tackla en av dagens främsta faktorer till ohälsa – dåliga ljudmiljöer.

Även för dina gäster och kunder är ljudnivån viktig. Kanske tycker de att maten som serveras på din restaurang är fantastisk, men de klarar dock inte av den höga ljudnivån som allt sorl i lokalen medför. Att en gäst trivs och mår bra i era lokaler, och att en god kommunikation mellan personal och kund får möjlighet att upprättas, är viktiga aspekter för att tillgodose en bra verksamhet.

Förutom undertak finns även väggakustikskivor, skärmväggar och frihängnade akustikskivor tillgängliga i vår webbshop. Där samtliga utgör fullgoda akustiska lösningar. Det breda sortimenten innebär omfattande designmöjligheter, där det finner produkter som kan tillämpas i lokaler som är verksamma i alla olika typer av branscher.

För industri- och lagermiljöer rekommenderar vi vår bullerskiva Modus. Denna skiva är speciellt framtagen för att reducera buller och oljud från maskineri och truckarbete. Modus finns i flera olika kulörer och kan monteras både i bärverk samt direkt mot underlaget med hjälp utav skruv och bricka.

Har du några frågor eller funderingar, tveka då inte att höra av dig till oss.

×